Info & Blog

Zo bepaal je jouw ideale zithoogte aan een bureau: een praktisch stappenplan

Een goede zithouding aan een bureau is cruciaal om medische klachten zoals pols-, nek- en rugklachten te voorkomen. Maar hoe vind je nu de perfecte zithoogte voor jouw bureaustoel? In deze blogpost delen we een praktisch stappenplan om je hierbij te helpen.
Lees meer

Haal het beste uit je werkdag met een zit-sta tafel: 5 tips voor een verhoogde productiviteit

Het gebruik van een zit-sta bureau is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar manieren om hun gezondheid en productiviteit op het werk te verbeteren. Afwisselen tussen zittend en staand werken helpt de negatieve effecten van langdurig zitten te verminderen. In dit artikel bespreken we de impact van afwisselend werken en geven we een aantal tips voor het effectief gebruik van een zit-sta bureau.
Lees meer

Een ergonomisch toetsenbord voor een betere werkhouding

Werken met een ergonomisch toetsenbord bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. In dit artikel geven we ons advies over het gebruik van de verschillende soorten toetsenborden.
Lees meer

AntiStatische ESD stoelen ( anti static of ESD ) stoelen

Antistatische stoelen of ook wel ESD stoelen, worden ondermeer gebruikt op werkplekken waar electronica componenten worden hersteld of verwerkt. Er bestaat dan kans dat de statische spanning de electronica componenten beschadigen...
Lees meer
Blog »

Bloedcirculatie tijdens het zitten op een stoel

Onderzoek Professor Einar Stranden – Akar Universiteit, Oslo

In opdracht van HÅG is door Professor Einar Stranden onderzoek gedaan naar de bloedcirculatie in de onderbenen tijdens...
Lees meer

HAG stoelen helpen bij rugklachten en nekklachten

Ergonomie is de beste interactie tussen mens en werk. Daarbij kunt u wel wat hulp gebruiken. Uw stoel is een belangrijk hulpmiddel om uw gezondheid te verbeteren en uw productiviteit...
Lees meer

RSI klachten voorkomen dankzij ergonomische bureaustoelen van HAG

644 spieren om stil te zitten op een ergonomische bureaustoel?

Wist u dat ieder van ons zo maar eventjes over 644 verschillende spieren beschikt?

Wist u ook dat bij meer dan de...
Lees meer

Blog & nieuws

Lees meer

Hoe kies ik de juiste gaslift?

Wat is het verschil tussen de gasliften?


De keuze van de gaslift bepaalt de zithoogte van je bureaustoel. De gaslift laat je zitting dus van hoogte variëren.Zo maak je de juiste keuze:


Methode 1: meet de hoogte van de zitting van je huidige bureaustoel.


Leg je armen soepel, onder een hoek van minimum 90° op je bureau of werkvlak. Schouders zijn ontspannen, onderarmen parallel aan de vloer. Meet de hoogte van de zitting van je stoel vanaf de vloer. Kies de gaslift met het interval waarin deze zithoogte past.
[row 2x]
[col]
[image M5IF34QL144523 ]
[/col]
[col]
[image M5IF71Q3144524 ]
[/col]`
[/row]

Methode 2: gebruik de hoogte van je bureaublad.


Meet de hoogte van je bureaublad. Breng hiervan 20-25 cm (beenruimte) in mindering. Het resultaat is bij benadering je zithoogte. Deze moet zich bevinden in het interval van de lift die je kiest.Opgelet! Het zithoogtebereik kan per stoel en per persoon lichtjes afwijken van het aangegeven bereik. Houd er dus rekening mee dat je de gaslift kiest waarmee je de meeste marge hebt. Zo maak je altijd de juiste keuze.Goed om te weten.


Mocht de lift niet de juiste keuze zijn, dan kan deze omgewisseld worden als hij onbeschadigd is.


De garantie van de lift is 10 jaar. Ergonomio heeft steeds liften van HÅG en RH op voorraad voor een snelle service. Liften van Interstuhl en Score zijn beschikbaar op aanvraag.
Lees meer
Blog »