Document houders

flexdesk
Documenten die links of rechts van de computer op het bureau liggen zorgen voor een overmatige belasting van de nek. Documenthouders van BakkerElkhuizen zijn ontwikkeld om nekklachten te voorkomen zodat er prettiger en efficiënter gewerkt kan worden. Lees meer...

Document houders

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale werkplek te creëren. Computergebruikers gebruiken vaak documenten, notities en verslagen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de computer. Helaas gebeurt het regelmatig dat het lichaam extra belast wordt doordat deze documenten verspreid over het bureau liggen.
Juiste zithouding documenthouders
Documenthouder verhoogt productiviteit

Een "in-line" documenthouder zorgt voor een functioneel werkvlak en realiseert korte kijkafstanden tussen document, beeldscherm en toetsenbord waardoor de productiviteit toeneemt. De ruimte tussen het beeldscherm en toetsenbord wordt optimaal benut met een documenthouder. Door het gebruik van een documenthouder creëert u meer overzicht en een clean desk, wat leidt tot een betere concentratie en dus een hogere productiviteit.

Verbetering van het comfort leidt tot productiviteitsstijging van 10%

Ondanks allerlei arbo-wetten, voorschriften, en de goede zorgen van leveranciers, zijn in kantoren nog heel veel beeldschermwerkplekken te vinden die niet ergonomisch zijn ingericht. In dit artikel vindt u een beknopte handleiding om uw werkplek comfortabeler en productiever te maken. Er is namelijk een duidelijke relatie tussen comfort en productiviteit. Een verbetering van het comfort op een werkplek leidt namelijk tot een productiviteitsstijging van 10% (Vink en De Korte, 2008). Reden genoeg om de inrichting van uw werkplek nog eens kritisch te bekijken.


Arborichtlijn


Volgens de Nederlandse Arbeidsomstandighedenregeling (art. 5.1) mag men niet langer dan 2 uur per dag met een laptop (zonder accessoires) werken. Bij een laptop zitten het toetsenbord en beeldscherm niet los van elkaar. Als men een extern toetsenbord en muis gebruikt komt deze wettelijke beperking van 2 uur te vervallen. Meer informatie over de Nederlandse regelgeving? Lees dan onze whitepaper over de arbowetgeving.

Meest verkocht

De meest complete en verkochte documenthouder is de FlexDesk 640. Deze is sterk genoeg voor het plaatsen van meerdere documenten, dikke boeken en ordners, maar ook is er ruimte voor post-it notes en de mobiele telefoon. Het eenvoudig verschuifbaar werkblad kan daarnaast als schrijfblad gebruikt worden. De gebruiker het werkvlak daardoor ook gebruiken als schrijfblad hoeft hij geen twee werkplekken: één voor het schrijven en één voor computerwerk, te creëren.

Meer informatie over FlexDesk 640